ΣΚΙΕΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

Μια μουσική παράσταση με χρήση πολυμέσων απο τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΕΥΘΕΡΗ. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Παραδοσιακό καφενείο "Αλέξανδρος"  στον Ποταμό Κυθήρων στα πλαίσια των Φωτογραφικών συναντήσεων Κυθήρων στις 26 Οκτωβρίου 2002. Έπαιξαν η Σοφία Σταλιά και ο Σπύρος Πανάρετος φλάουτο, η Στέλλα Αραμπατζόγλου σαξόφωνο και η Λορέντα Ράμου πιάνο. Μιά δεύτερη παρουσίαση έγινε στο  "Ανοιχτό Θέατρο" στην Αθήνα στις 13 Μαϊου 2003. Έπαιξαν η Κατερίνα Τσένς και ο Νίκος Νικολόπουλος φλάουτο, η Στέλλα Αραμπατζόγλου σαξόφωνο και η Λορέντα Ράμου πιάνο.

Το έργο πραγματεύεται  “το αποτύπωμα του χρόνου πάνω σε πέτρες και ερείπια, σε φωτογραφίες και δίσκους, σε ταινίες και μαγνητοταινίες, σε φωνές και γραμμόφωνα. Η μαγεία του ίχνους ενός κόσμου που δεν υπάρχει πιά και παρ' ότι ποτέ δεν τον γνωρίσαμε, τον νοσταλγούμε βαθιά. Ισως γιατί από κομμάτια του είμαστε φτιαγμένοι”.

 
     

Πρόγραμμα:

 
 

         

 

1. SPINSTER DIAMANDA  για σόλο φλάουτο και  ηλεκτρονικά ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΕΝΣ  -  φλάουτο

2. ΑΥΤΟΨΙΑ Για τενόρο σαξόφωνο, πιάνο και ηλεκτρονικά.  ΣΤΕΛΛΑ ΑΡΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ - σαξόφωνο, ΛΟΡΕΝΤΑ ΡΑΜΟΥ  πιάνο

3. ΛΙΘΟΙ Ηλεκτρονική σύνθεση με χρήση  ακουστικού και οπτικού υλικού βασισμένη στις φωτογραφίες του  ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΘΑΤΟΥ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΕΝΣ (Αθήνα) και ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ (Κύθηρα), αυτοσχεδιασμός στο φλάουτο

4. TAPES AND PHOTOS Τρία κομμάτια για φλάουτο, σοπράνο σαξόφωνο και  πιάνο   εναλλάσονται με μικρά video της  ΜΑΡΙΑΣ  ΣΧΙΝΑ.  ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ (Αθήνα) και ΣΟΦΙΑ ΣΤΑΛΙΑ (Κύθηρα) - φλάουτο, ΣΤΕΛΛΑ ΑΡΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ- σαξόφωνο, ΛΟΡΕΝΤΑ ΡΑΜΟΥ - πιάνο.

 

Διάρκεια περίπου 60 λεπτά