H Kytherios Music  είναι  ένα ανεξάρτητο σχήμα μουσικών παραγωγών και δημιουργίας αrt video. Έδρα μας είναι τα Κύθηρα οπου δρούμε και σαν ένας ανεξάρτητος πολιτιστικός φορέας. Αρκετοί καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν έλθει στα Κύθηρα για να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις μας, όπως οι τελειόφοιτοι της  Σχολής Καλών Τεχνών του Αμστερνταμ το 2001 και η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων το 2002. Μεταξύ των ετών 2004-06 λειτούργησε ο θεσμός του Μουσικού Εργαστηρίου Κυθήρων  όπου για τρία καλοκαίρια συγκέντρωσε στα Κύθηρα πλήθος νέων συνθετών και ερμηνευτών.  Από το 2006  η  Kytherios Music  ασχολείται με την παραγωγή ηχογραφήσεων και την  παραγωγή video εικαστικού περιεχομένου και ντοκιμαντέρ. Ιδρυτές της Kytherios Music είμαστε ο Παναγιώτης Λευθέρης, συνθέτης και η Μαρία Σχινά, εικαστικός.

 
                

CDs

   

Catelouso: « Το Τραγούδι των Σειρήνων»

H δεύτερη δουλειά του συνθέτη Παναγιώτη Λευθέρη – «Κατελούζου» Catelouso  με τίτλο «Το Τραγούδι των Σειρήνων» έρχεται για να τοποθετηθήσει μερικές απο τις πιό   νεανικές πνοές του έργου του, στη θέση που τους αξίζει. Δεν πρόκειται όμως για πρωτόλειες συνθέσεις που χρειάζονται απλά να ελευθερωθούν ώστε να ελευθερώσουν και το δημιουργό τους. Η συστηματική εργασία που χρειάστηκε προκειμένου να στηθεί αυτή η δουλειά, αποδεικνύει τη συνέχεια του καλλιτεχνικού υποκειμένου, ενώ συγχρόνως το αποτέλεσμα κατορθώνει να μας μεταφέρει στην πηγή του, στις φεγγαρόλουστες νύχτες των Κυθήρων, στα ανόθευτα ακόμη καλοκαίρια εκεί, γύρω στα μέσα της δεκαετίας του ’80… Τότε τοποθετούνται και οι στίχοι του συνοδοιπόρου Γιάννη Ευθυμίου, ενώ αυτοί του Γιώργου Λευθέρη και του Πάνου Φύλλη ξεπηδούν μέσα απο τις αντίστοιχες ονειρικές αναζητήσεις της δικής τους παλαιότερης γενιάς. Τον ιδιότυπο αυτό  εξωτισμό που προκύπτει, ενσαρκώνουν ιδανικά με τις ερμηνείες τους, οι τραγούδιστές: Αγγελική Κοκκίνη, Θοδωρής Μαυρογιώργης, Λάμπης Κουντουρόγιαννης και ο Νίκος Κατριτζιδάκης. Περισσότερα..

"Διαδρομές σε ήσυχα ηχοτοπία και στα ξέφωτα ένας ολόκληρος κόσμος"   Γιάννης Θ. Πετρίδης, (Δίφωνο)- διαβάστε όλη την κριτική

" οι ενορχηστρώσεις του Παναγιώτη Λευθέρη  τοποθετούν καθένα απο τα κομμάτια σε διαφορετικό βάθος κι επίπεδο, έτσι ώστε η «παράδοση» να μη διαγκωνίζεται με τη τη «λογιότητα»" , Αργύρης Ζήλος (Αθηνόραμα) διαβάστε όλη την κριτική

 
                  

Catelouso & Lyrae Cantus: "Σύναξις"

Η συνεργασία του Κυθήριου Catelouso με το σύνολο μεσαιωνικής μουσικής Lyrae Cantus. Μουσικές και τραγούδια εμπνευσμένα από την άδυσώπητη ροή του χρόνου, όπως αυτή αποτυπώνεται στα ερείπια ενός χωριού χτισμένου πάνω στις πέτρες, στους νοσταλγικούς στίχους των ποιητών του, και στις κιτρινισμένες   φωτογραφίες των προγόνων. Το έργο  αυτό εκδόθηκε το 2007 από τον Σείριο, την δισκογραφική εταιρία που ίδρυσε το 1985 ο Μάνος Χατζιδάκις και σε παραγωγή της  Kytherios Music. Περισσότερα..

   

“H Σύναξις κερδίζει όλα τα στοιχήματα τα οποία βάζει. Και, παράλληλα, κατακτά μια θέση ανάμεσα στις πιο πρωτότυπες ελληνικές δημιουργίες των τελευταίων χρόνων….”Χάρης Συμβουλίδης  (avopolis.gr)

“Ένα μικρό αριστούργημα μουσικής και ποίησης (επώνυμης και παραδοσιακής των Κυθήρων) που θα σε κάνει να θέλεις να φύγεις αμέσως απ’ όπου κι αν βρίσκεσαι και να πας στα Κύθηρα να προσκυνήσεις…”Γεωργία Λαιμού   ( e-go.gr / Έθνος, Ημερήσια, Σινεμά)

“…Η συναρμόνιση μεσαιωνικού και κρητικού μέλους λειτουργεί αβίαστα, λες κι είναι όμοροι εκφραστικοί κόσμοι. Εύσημα στο 10μελές σύνολο Lyrae Cantus και, εννοείται, το συνθέτη Παναγιώτη Λευθέρη – Κατελούζο…”Αργύρης Ζήλος  (Αθηνόραμα)

“… η δουλειά αυτή καταφέρνει να ακροβατεί με επιτυχία ανάμεσα στην ελληνική παραδοσιακή μουσική, τη θρησκευτική μουσική –και όχι μόνο- παράδοση των Κυθήρων, …”Αποστόλης Καπαρουδάκης (Ήχος & Εικόνα)

“…δεν είναι από τους δίσκους που καταναλώνεις με ευκολία χωρίς να τους θυμάσαι στη συνέχεια.Αξίζει τον κόπο να τον ακούσετε. Γιώτα Σύκκα (Καθημερινή)

“Την εποχή που το τραγούδι φωνασκεί για να υπάρξει και οι  τραγουδιστές βρίσκονται  σε αμηχανία, η ερμηνεία του Νίκου Κατριτζιδάκη στο παραδοσιακό “’Ομορφη που ‘σαι”  αν μη τι άλλο χαρακτηρίζεται συγκλονιστική. Απο τον Σείριο, ακόμη μαι πολύ όμορφη έκδοση σε όλα τα επίπεδα.”Αντώνης Μποσκοϊτης (Δίφωνο)

Blog